Voor wie

De training BOL-EIM voor begeleiders is bedoeld voor iedereen die zelf in de ondersteuning van mensen met een beperking werkt en Begeleid ontdekkend leren wil gaan toepassen.

 

De training

In de training bouw je eerst kennis op over het leren van mensen met een beperking. Op welke manier leren zij optimaal? Hoe voorkom je aangeleerde afhankelijkheid? Hoe kun je randvoorwaarden creëren en werken met ontdekruimte en kaders? Het tweede deel van het programma is praktijkgericht. Met andere deelnemers bekijk je de video’s die jullie hebben gemaakt van eigen praktijksituaties. Op een opbouwende manier krijg en geef je feedback, zodat je jouw handelen steeds kunt verbeteren.

Bij succesvolle deelname ontvang je aan het eind van de training een certificaat.

 

Meer informatie

Deze training is gebaseerd op het evidence based Eigen Initiatief Model (EIM). en de doorvertaling daarvan in Begeleid Ontdekkend leren (BOL). Het gelijknamige boek is bij de training inbegrepen.

 

BOL-EIM voor begeleiders wordt veelal incompany aangeboden, in zorgorganisaties of op scholen. Heb je individuele interesse in een training, vul dan het contactformulier in. Bij voldoende belangstelling organiseren we een trainingsgroep op open inschrijving.

 

Voor een globale indruk van het trainingsprogramma: klik hier.