Boek

Ondersteuners van vandaag werken aan het vergroten van kwaliteit van bestaan, aan actief meedoen in de samenleving en aan het (her)vinden van eigen kracht. Dit doen ze voor én samen met mensen met een ondersteuningsvraag en hun omgeving.

Werken aan kwaliteit van bestaan
 is een boek vol bouwstenen die helpen om echt inhoud te geven aan visie en persoonsgerichte ondersteuning. Uit het palet aan mogelijkheden kan iedere ondersteuner steeds die (onderdelen van) bouwstenen kiezen die passen bij de unieke persoon en zijn vraag. Bewust en passend ingezet dragen deze bouwstenen bij aan de kwaliteit van bestaan van de mensen die worden ondersteund en aan de kwaliteit van het werk. Het boek nodigt daarnaast uit tot reflectie, onmisbaar in de houding van de moderne professional.

Werken aan kwaliteit van bestaan
 is bedoeld voor iedereen die in zijn werk mensen ondersteunt. Studenten die een opleiding volgen in zorg of welzijn maken in dit boek kennis met de vele mogelijkheden die er zijn om te werken aan ondersteuning gericht op inclusie en empowerment. Klik hier voor de inhoudsopgave en de inleiding van het boek.

Het boek is geschreven door Audry van Vulpen (ZOZ trainingen) samen met Pieter Verdoorn (strategisch beleidsadviseur en trainer bij Pameijer). Op aanvraag verzorgen ze workshops, themabijeenkomsten of 
trainingen over het methodisch werken met de bouwstenen uit het boek.

Klik hier als je het boek wilt bestellen