Visiemeter

Dé start voor een discussie over visie

Hoe is het gesteld met jouw visie op mensen met een beperking? En wat vind jij belangrijk in hun ondersteuning?

De Visiemeter is  een  prima instrument  om jezelf een spiegel voor te houden of  een discussie over visie in jouw team te starten. De Visiemeter is een vragenlijst voor begeleiders  van mensen met een verstandelijke beperking. Aan de invuller wordt gevraagd te reageren op uitspraken over herkenbare situaties in de zorg.
Aan de hand van de door de invuller gekozen items kan een visieprofiel worden gemaakt. Dat geeft een beeld van de accenten die iemand in zijn visie, en daarmee in het dagelijks werk, legt.

De Visiemeter kan een individuele begeleider een spiegel voorhouden, maar krijgt nog meer waarde wanneer hij wordt gebruikt als uitgangspunt voor gesprekken in teams.

Chris den Besten en Audry van Vulpen ontwikkelden de Visiemeter. Het boekje bestaat uit een uitneembare vragenlijst en een handleiding voor de leidinggevende, gedragsdeskundige, docent of trainer met tal van tips voor gebruik van de Visiemeter. 

Omdat het boekje is uitverkocht is de complete Visiemeter te downloaden. Deze bestaat uit een Vragenformulier en Scoreformulier. Als je voor jezelf de Visiemeter wilt invullen is het voldoende om deze documenten te downloaden.
Als je van plan bent de Visiemeter in een team te gebruiken wordt in de Handleiding beschreven hoe je dit het best kunt doen.
De bestanden en formulieren van de Visiemeter mogen vrij worden verspreid.

Download hier het Visiemeter Vragenformulier

Download hier het Visiemeter Scoreformulier

Download hier de Visiemeter Handleiding.